OGB Design


Een geweldige spreuk

Deze spreuk kwam ik tegen in een blad.


Wie gezond is, beseft niet hoe gelukkig hij of zij is. Want als je inderdaad even pech hebt in het leven, dan wil je maar één ding: weer gezond worden.


Geld is dan niet belangrijk. Laten we met zijn allen ook eens denken aan al die mensen die proberen er weer bovenop te komen.


Misschien door ze wat extra ondersteuning te geven.


Tekenaar Henk Bakker, ambassadeur St. Jansdal Ziekenhuis Harderwijk (0818)
We hebben een winnaar


Hoera.. De ZZP er in zijn prachtige lijst met passe-partout komt te hangen bij de familie Hans Hoorn uit Harderwijk.


Hans kocht zijn lot met het nummer 827.

Van harte gefeliciteerd,


Tekenaar Henk Bakker (0918)ZZP’er heeft zijn thuis gevonden

Vier maanden heeft de actie geduurd over de loterij van de ZZP’er. Eigenlijk zou de trekking 1 Juni zijn geweest, maar ik vond de teller nog niet hoog genoeg. Namelijk 196 stuks verkochte loten. Maar gezien de belangstelling voor de ZZP’er met zijn prachtige lijst en passe-partout, geschonken door lijstenmakerij “Harderwijk” is de trekking verschoven naar 1 augustus. En dat heeft de teller weten op te voeren naar 425 stuks verkochte loten.


Ik ben ontzettend blij en trots, dat we samen met de onderstaande verkoop punten dit resultaat hebben bereikt. En dat de trotse winnaar met het lotnummer 827 nog heel lang plezier mag hebben van de door mij getekende ZZP’er.


De verkooppunten zijn:

  • Krea Wood lijstenmakerij “Harderwijk”
  • Kwekerij de Stadsweiden
  • Boekhandel De Read Express
  • Bezoekers centrum Staverden

En niet te vergeten iedere woensdag, Henk Bakker met zijn ansichtkaarten in de centrale hal van St. Jansdal Ziekenhuis. (0818)25.000 ansichtkaarten voor goed doel


Henk Bakker steunt St. Jansdal

Tijdens de Visserijdagen in Harderwijk, een jaar of tien geleden, installeerde Henk Bakker (1938) zich met zijn kraampje in de haven. Hij hoopte zijn allereerste ansichtkaarten te kunnen verkopen voor het project 'angstvermindering bij kinderen' in het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk. “Ik had een vijftiental potloodtekeningen met als thema “In en om de haven van Harderwijk” getekend. Van iedere tekening liet ik tien kaarten vervaardigen en aldus wachtte ik enigszins gespannen de verkoop af.” De eerste nieuwsgierige bezoekers bezochten zijn kraampje en daar gingen, tot grote opluchting van Bakker de eerste kaarten van de hand. Aan het einde van de dag had hij alle 150 kaarten verkocht. “Een dag om nooit meer te vergeten.” verzuchtte Bakker en ging met een goed gevoel naar huis. Zijn winkeltje nam hij mee naar exposities, braderieën en markten. Maar hij wilde meer. Hij ging op zoek naar verkooppunten voor zijn kaarten en boekte succes. Verschillende winkels en instellingen verkochten graag zijn kaarten. Het was tenslotte voor een goed doel. Hij breidde vervolgens zijn collectie kaarten naar ruim honderd uit en mede door zijn actie kon de kinderchemokamer in St. Jansdal worden gerealiseerd. Gesterkt door dit prachtige resultaat ontplooide Bakker nieuwe acties zoals voorlichtingsfilms voor kinderen, waarbij zij op hun behandeling werden voorbereid. Verder werd een laptop met webcam gerealiseerd. zodat de kinderen vanuit hun bed met vrienden en school konden communiceren.


Eigen stekkie

Inmiddels heeft Bakker een eigen stekkie in de centrale hal van het St. Jansdal Ziekenhuis gevonden. Daar staat hij iedere woensdag om zijn kaarten te verkopen. "Ik ontmoet er veel mensen, vanuit de regio maar ook van daarbuiten.


Wanneer mensen zeggen geen kaart te willen omdat zij niets met Harderwijk hebben antwoord ik dat een kaart van de Vischpoort juist een mooie herinnering is aan Harderwijk. Van die euro kunnen 'troostcadeautjes' voor de kindertjes op de spoedeisende hulp terechtkomen, en dat helpt nogal eens”. De laatste jaren probeert Bakker het aantal verkooppunten verder uit te breiden. De laatste jaren is er veel gebeurd. Ik dank de mensen van de verkooppunten die de verkoop mogelijk maken, maar ook de gulle gevers die naast het kopen van ansichtkaarten, ook hun donatie deponeren in het kistje bij mijn stalletje. Tenslotte dank ik de regiobladen, waar ik mijn verhalen kwijt kan. Dankzij deze steun is het gelukt om 25.ooo kaarten te verkopen om iets voor deze kinderen te kunnen doen. (0118)

De trekking van de tekening  “Meisjes aan de pomp” heeft plaats gevonden op 28 december 2017

De uitslag van de trekking van de tekening  “Meisjes aan de pomp” is gevallen op nummer: 374.

Wil de winnaar contact opnemen met Henk Bakker a.u.b. Via telefoonnummer 06-10 14 50 92.

Met vriendelijke groet, Henk Bakker. (1217)

Vrienden van het St Jansdal: tekenen voor zieke kinderen

De Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis St Jansdal. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen. Daar waar het ziekenhuis garant staat voor de primaire zorg, voegen de voorzieningen die door de Vrienden financieel ondersteund worden een extra dimensie toe. Hierdoor wordt het verblijf voor de patiënt aangenamer gemaakt. Want als een patiënt meer op zijn gemak is, voelt hij zich beter.


In 2005 is ziekenhuis St Jansdal gestart met het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Op zich was er al heel veel aandacht voor de kwaliteit van zorg voor kinderen. De kwaliteit van zorg was goed. Maar dat was niet genoeg. Ook goed kan altijd beter. Voor kinderen kozen wij een speciaal project met de titel: ‘Angst verminderen bij kinderen’. Het gaat in dit project niet alleen over het realiseren van faciliteiten die afleiding, herkenbaarheid en geborgenheid bewerkstelligen bij kinderen, maar ook over het aanschaffen van kindvriendelijke apparatuur.


Tevens werd een eigen kinderlogo ontwikkeld: de giraffe. Een in alle opzichten vredelievend dier. Op alle plekken waar kinderen komen voor onderzoek en behandeling moest voor het kind duidelijk worden: ‘He, hier wordt ook aan mij gedacht’. De giraffe is op vele manieren gebruikt en gemaakt: kapstokken, als ondergrond voor spelmodules, als stickers op de ramen, stoeltjes, tafeltjes, krukjes, schilderijen en ga zo maar door. Het gaat allemaal om extra’s die niet gefinancierd kunnen worden uit het reguliere budget.


De initatiefnemer

Henk Bakker is geboren in 1938 in Harderwijk en woont in Ermelo. Nadat hij zijn werkzame periode als zelfstandig ondernemer in de meubelbranche had afgesloten, maakte hij in 2006 de overstap naar beeldend kunstenaar. Op de Visserijdag stelde Henk Bakker zijn eerste potloodtekeningen van Harderwijker stadsgezichten ten toon. Om een bestemming te hebben voor zijn werk zocht Henk Bakker een goed doel en vond dit tien jaar geleden in de kinderchemokamer van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Met verkoop en veilingen van zijn tekeningen bracht Henk Bakker in 2008 het benodigde bedrag van 10.000 euro voor het ziekenhuis bijeen.


Zijn werk is, in de vorm van tekeningen en ansichtkaarten, op dit moment al op veel verkooppunten in Harderwijk te koop en maakt deel uit van de beeldvorming van historische Harderwijk. Zo zijn ze ook verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum van Staverden. Tekeningen van Henk Bakker hangen op veel verschillende locaties, van exposities op verschillende plekken in de Veluwe tot aan Znojmo in Tsjechië. Bij de opening van zijn expositie in de Vischpoort over de Watersnoodramp van 1916 is Henk Bakker benoemd tot ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St Jansdal.


Met de voortzetting van zijn “Actie 10.000” zamelt de potloodtekenaar geld in voor de kinder- en tienerafdeling van het ziekenhuis St Jansdal. Door de verkoop van ansichtkaarten van Harderwijker stadsgezichten steunt hij het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ in het ziekenhuis St Jansdal.


Om zijn verkooppunten te versterken heeft Henk een prachtige locatie, in de centrale hal van het ziekenhuis. Daar is hij het hele jaar iedere woensdag van 9:00 tot 17:00 uur te vinden in zijn ‘winkeltje’ om zijn kaarten aan de man te brengen. Inmiddels heeft hij al meer dan 20.000 (!) kaarten verkocht. Henk hoopt zich nog jaren in te zetten voor de kinderen…

(BRON: www.harderwijkmagazine.nl -0417)

Zilveren St. Jansdal speld
voor Henk Bakker


Tijdens de bijeenkomst voor ambassadeurs en bedrijfsvrienden
werd ambassadeur Henk Bakker
in het zonnetje gezet.

Al meer dan tien jaar zet hij zich in
voor de Stichting Vrienden
van het St Jansdal.
Hij richt zich hierbij specifiek op het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Henk Bakker maakt potloodtekeningen. Met de verkoop van bijvoorbeeld ansichtkaarten en kalenders heeft hij tienduizenden euro’s bij elkaar gespaard voor de meest uiteenlopende kinderprojecten.


Iedere woensdag is hij met zijn stand te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis. Relinde Weil, voorzitter van de raad van bestuur, bedankte Henk namens het ziekenhuis. Hij ontving van haar de zilveren St Jansdal speld. (0417)