OGB Design

ARCHIEF 2014 - 2013 - 2012

2014

Vrienden van de Jan Kleisbrug

Kustlijn Harderwijk

Geld ophalen met Staverdense brug

Burgemeester krijgt bijzondere verjaardagskalender aangeboden


2013

14 uur werken voor de tekening van Dorus Rijkers

Pentekenaar tekent de Dolle Joncker

Boerenmarkt in Hierden

Unieke kans

Mennorode steunt goed doel

Henk Bakker: “Mooi man”

Tekenaar Henk Bakker verkoopt eigen ansichtkaarten voor zieke kinderen

Henk Bakker tekent Slaaphof voor goede doel


2012

Zeebeer maakt einde aan aktie ''Voorlichtingsfilms''

Expositie van Potloodtekeningen en ansichtkaarten „Rond het Kasteel Staverden”

Bezoek aan de Kinder/Tienerafdeling van het Ziekenhuis St. Jansdal

Terugblik op de Open Dag van het St. Jansdal Ziekenhuis op 17 maart 2012

Onderwerp Rad van fortuin

De 10.000ste ansichtkaart

Expositie Henk Bakker in de Brasserie van Kasteel Staverden

Trekking: Het tuinhuis en Brasserie Staverden

Samenwerking Bakkers

Gewonnen: Tekening van de Ouderwetse Bakkerij

Uniek: 2 kansen voor één Euro


2014

Vrienden van de Jan Kleisbrug

Wie O wie O wie die meegedaan heeft aan het schatten van het aantal gewerkte uren aan de Jan Kleisburg op Staverden bij de Fam. Overeem. Ja, ja, de uitslag is bekend wie het juiste aantal uren heeft geschat van de 1506 deelnemers, het aantal geschatte uren was van 2 tot 4600 uur. HET AANTAL WAS ... 47,5 uur!

Er zijn 2 winnaars die het juiste aantal uren geraden hebben:

Fam C. Bleumink uit Eerbeek en de

Fam B.J. Arends uit Zeewolde.


Alle mensen nogmaals bedankt voor het meedoen.

De opbrengst van de aktie van 1506 euro is bestemd voor de kinderafdeling van het Ziekenhuis Sint Jansdal te Harderwijk, o.a. voor de aanschaf van een voetbaltafel.


Misschien is het nog leuk te weten hoe Jan en Kleis hun uren hebben ingevuld nl:

Krommetak gezaagd - 2 uur.

Balken zagen - 2 uur.

Planken zagen - 8 uur.

Brug maken timmerwerk - 23 uur.

Kraanwerk /bijkomend werk - 1 uur en 50 min.

Zagen en vervoer - 3 uur.

Totaal aantal uren = 47,5 uren.


Met vriendelijke groet, Henk Bakker (0814)


Kustlijn Harderwijk

Tekenaar Henk Bakker heeft opnieuw een manier gevonden om geld in te zamelen voor het project “Angstvermindering bij kinderen” van de Stichting Vrienden van het St. Jansdal.

Onlangs heeft hij de kustlijn van Harderwijk vastgelegd in een prachtige tekening. Deze tekening wordt in twee formaten (95 x 40 en 60 x 25) in beperkte oplage (25 stuks per formaat) verkocht. De tekeningen worden ingelijst en zijn voorzien van een certificaat met serienummer. De tekeningen zijn te zien en te koop bij Lijstenmakerij Harderwijk, Grote Haverstraat 20 in Harderwijk. (0514)


Geld ophalen met Staverdense brug

Dag na dag brengt Henk Bakker deze hoogseizoensdagen door in het bezoekerscentrum in Staverden. Geen toerist komt ongezien langs het schilderij waarop de Jan Kleisbrug staat getekend. Haast geen wonder, dat Bakker al meer dan duizend euro heeft opgehaald. De kinderafdeling van het St Jansdal kan blij met hem zijn.


OGB DesignDe begenadigd tekenaar heeft het bijzondere Jan Kleisbruggetje naast het bezoekerscentrum op papier gezet. Het houten bruggetje ligt er sinds vorig jaar en leidt naar de tuin van buurman Overeem. De makers Jan Overeem en Kleis Hensen zijn er maar wat trots op. Uren werkten ze er aan. Maar hoeveel uur? Dat is nu net de vraag, glimlachen beide heren. Ze onderbreken elkaars verhaal herhaaldelijk. In de krant mag nog niks staan waaruit blijkt hoelang ze er echt aan werkten. Want dat is nu net de prijsvraag. Mensen die een euro betalen kunnen raden, en degene die er het dichtstbij zit, mag het schilderij van Bakker in ontvangst nemen.


"Meld maar dat ik er al achttien jaar mee bezig ben'', lacht Overeem. "Zolang lag de afgebroken eikentak achter de schuur. Ik verzamel altijd dingen die me van pas kunnen komen.'' Hij laat zijn hand glijden over de boogvormige brugleuning. "Altijd al had ik het idee dat het een mooie brugleuning moest zijn.'' "Maar toen Jan eenmaal echt het idee had, ging het ook vlot'', voegt Hensen toe. De vrijwilliger van het bezoekerscentrum Staverden was wel in voor een leuke klus en samen bouwden ze de brug 'op het droge' achter de schuur op. Een kraan die toevallig aan het werk was voor het Geldersch Landschap bood uitkomst. En sindsdien heeft Overeem een extra oversteek over de Hierdense beek naar zijn huis. "Er komen veel mensen even naar het bruggetje kijken. Maken er foto's van. Pas getrouwde stelletjes ook. Het is een mooi gezicht. Niks erg dat ze dan in mijn tuin staan. Dat zijn we hier op het landgoed wel gewend'', glimlacht Overeem.


Ze waren gelijk enthousiast toen Bakker het idee voor de prijsvraag voor het ziekenhuis opperde. (0514)

Burgemeester krijgt bijzondere verjaardagskalender aangeboden

Tekenaar Henk Bakker heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik een verjaardagkalender aangeboden met potloodtekeningen van eigen hand. De verjaardagskalender wordt op diverse verkooppunten in Harderwijk aangeboden. De opbrengst van de verjaardagskalender gaat voor een groot deel naar de kinderafdeling van het Sint Jansdal ziekenhuis. “Harderwijk en Hierden zijn getekend in het verleden en heden. Dat spreekt aan. Zeker als de verkoop opbrengst naar een goed doel gaat”, aldus de burgemeester.


Henk Bakker heeft markante plekken van Harderwijk en Hierden in tekeningen vastgelegd. Vroeger maar ook zoals ze nu zijn. Een twaalfbladerige kalender met prachtige potloodtekeningen. Elke maand is voorzien van een tekening, aangevuld met een korte toelichting. De tekenaar, geboren en getogen in Harderwijk, heeft zijn jeugd doorgebracht aan de haven van Harderwijk. Van moederskant heeft hij het vissersbloed in de aderen meegekregen. Alles wat met het vissersleven te maken had, inspireerde hem zo dat hij het ook wilde gaan tekenen. De kalender is op een aantal plekken in Harderwijk te koop aangeboden. Een gedeelte van de verkoopopbrengst gaat naar de kinderafdeling van het ziekenhuis Sint Jansdal.in Harderwijk. (0114)

2013

14 uur werken voor de tekening van Dorus Rijkers

De prijs van de tekening Dorus Rijkers is gevallen bij Nel Gerritsen te Harderwijk.

Zij wist het aantal uren te raden van 14 uur.


Gefeliciteerd, Henk Bakker. (0913)


Pentekenaar tekent de Dolle Joncker

De Harderwijkse pentekenaar Henk Bakker overhandigde vrijdag 26 juli 2013 een pentekening van Restaurant de Dolle Joncker aan eigenaar Martijn van Essen. Hij tekende het mooie historische witte pand vorig jaar tijdens de Sleepbootdagen in Nijkerk. Van Essen kocht de tekening en 200 ansichtkaarten. Het geld dat Bakker ophaalt met zijn tekeningen wordt ingezet om de angst van kinderen in ziekenhuis St. Jansdal te verminderen. Van zijn opbrengsten is al een complete kinder-chemokamer ingericht en zijn tien laptops aangeschaft. Momenteel spaart Bakker 2.000 euro voor de nieuwe aankleding van de uitslaapkamer.

Boerenmarkt in Hierden

Zaterdag 6 juli 2013 was het weer zover, de Boerenmarkt in Hierden. En net als vorig jaar zal ik er uiteraard ook dit jaar weer bij zijn. Deze keer heb ik, naast mijn mobiele kaartenwinkel ook een aantal door mij zelf gemaakte artikelen. Dat zijn hardhouten wandrekjes en voor de peuters prachtige opberg-speelgoedkisten. Dit alles in diverse kleuren. Daar het aantal beperkt is, en de vraag misschien wel dusdanig leuk is, dan moet ik helaas zeggen...op is op. Natuurlijk gaat de opbrengst naar de actie Uitslaapkamer voor de kinderen. Zoals u weet zijn de kosten voor deze kamer tussen de 1500 en 2000 euro. Het is leuk om te weten dat de ansichtkaarten leuk worden verkocht. Deze zijn op diverse verkooppunten te koop voor de prijs van 5 euro. Hiervoor krijgt u 6 kaarten. Dit heeft al bijna 1000 euro opgebracht. Daarom hoop ik dat de Boerenmarkt zoveel opleverd, dat de uitslaapkamer voor kinder- en jeugdafdeling zo snel mogelijk in orde kan worden gemaakt.Ik hoop daarom dat de opkomst groot zal zijn. Ik sta tegenover Slager van de Berg.

Hartelijk groet en tot ziens,

Henk Bakker tekenaar en

ambassadeur van de stichting Vrienden van het St. Jansdal

Unieke kans

Wanneer u één Euro doneert mag u raden hoeveel uren tekenaar Henk Bakker aan onderstaande tekening heeft gewerkt.


De opbrengst komt geheel ten goede van het project ”Angst verminderen bij kinderen” van het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk en is bestemd voor de kinder/tienerafdeling. Van het geld zal een kinderuitslaapkamer geheel kindvriendelijk aangekleed worden, zodat kinderen zich na hun behandeling direct op hun gemak kunnen voelen in een vertrouwde omgeving.


                        

De winnaar van de trekking

van 30 april 2013 is:


Mevrouw Tiny Oudshoorn

uit Ermelo


Zij heeft uit handen van Henk Bakker

het betreffend schilderij ontvangen

                        

Mennorode steunt goed doel

Donderdagmorgen 16 mei 2013 ontving Gert Eigenbrood, directeur van conferentiecentrum Mennorode in Elspeet, de potloodtekenaar Henk Bakker. De reden voor ontvangst was de aankoop van 200 ansichtkaarten, met hierop een potloodtekening van De Luwte, door Mennorode en getekend door Henk Bakker. Mennorode gaat deze verkopen aan haar gasten, die deze potloodtekening op ansichtkaart, als herinnering aan hun verblijf of tijdens verblijf kunnen versturen naar familie, bekenden en dergelijke. Henk Bakker had hiervoor het initiatief genomen omdat hij ansichtkaarten en potloodtekeningen maakt voor het goede doel. Bakker is verbonden aan diverse goede doelen bij het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. De Luwte is een bijzonder, duurzaam gebouw op het terrein van Mennorode. Dit bijzondere gebouw is de trots van Mennorode en heeft binnen een jaar diverse prijzen en nominaties in de wacht weten te slepen. Zo behaalde De Luwte in 2012 de 2e plek in de regionale voorrondes van BNA Gebouw van het jaar (regio Oost). Later in dit jaar won De Luwte een internationale architectuurprijs; International Architecture Award 2012. Maar liefst 81 projecten uit 28 landen werden geselecteerd. De Luwte is bovendien genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs '12.

Henk Bakker: “Mooi man”

Henk Bakker maakt potloodtekeningen. Hij verkoopt deze voor het goede doel. Sinds 2013 is hij ambassadeur voor de stichting Vrienden van het St Jansdal. Met het geld wat daarmee wordt ingezameld, zijn al diverse projecten gerealiseerd: de inrichting van een kinderchemokamer, de aanschaf van laptops met webcams en het maken van voorlichtingsfilms. Op dit moment zet Bakker zich in voor een kindvriendelijke uitslaapkamer.


Een aantal jaren geleden zag Henk Bakker in de krant een advertentie voor een cursus portrettekenen. Hij besloot zich aan te melden, tot grote verbazing van zijn vrouw. “Ze vroeg: ‘Voel je je wel helemaal goed?’”, Lacht Bakker. “Daarvóór heb ik nooit getekend, maar Ik denk dat ik er een gave voor heb. Tijdens de derde cursusbijeenkomst had ik al een portret van mijn kleindochter af.” De docent leerde hem goed te kijken naar de dingen om hem heen. “Kijken, kijken, kijken; dat heeft hij wel vijfhonderd keer herhaald!”


Na de cursus wist Bakker dat hij kon tekenen, maar hij kreeg voor zijn gevoel nog geen erkenning voor zijn werk. Toen besloot hij om boten te gaan tekenen, gezien zijn verleden bij de marine een logische keuze. Met de tekeningen van boten ging hij naar Dries van den Berg, palingroker uit Harderwijk. “Die was eigenlijk veel te druk om mijn tekeningen te bekijken. Ik liet hem de tekeningen zien, terwijl hij paling stond te roken”, vertelt Bakker. “Hij keek ernaar en zei ‘Mooi man, mooi man!’ Hij adviseerde me om tijdens de Visserijdag mijn tekeningen tentoon te stellen. Daar kreeg ik voor mijn gevoel echte erkenning voor mijn werk. Ik had een Noordzeekotter getekend, die bijna overhelt op een golf. Dat had ik bij de marine meer dan eens meegemaakt. Er was een man die tegen een vriend zei dat dat helemaal niet kon, waarop die vriend zei: ‘Nou, dan moet je maar eens met mij gaan varen, dan zul je het meemaken!’ Op dat moment wist ik dat het goed was, dat mijn tekeningen goed genoeg waren.”


De Visserijdag vormde dus een omslagpunt in de tekencarrière van Bakker. Hij kreeg daar genoeg zelfvertrouwen om te durven tekenen en maakte een tekening van 250 bij 125 centimeter. Met deze tekening ging hij naar het ziekenhuis St Jansdal. Daar waren ze net met het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ bezig. Om geld voor dit project in te zamelen, besloot Bakker om tekeningen te gaan verkopen. Zo verdiende hij geld voor het inrichten van een chemokamer voor ‘zijn kindertjes’, zoals hij de patiëntjes liefkozend noemt. “Ik heb al geld mogen inzamelen voor laptops met webcams, zodat kinderen makkelijker met hun familie, vriendjes en school kunnen communiceren. Daarna heb ik me ingezet voor voorlichtingsfilms, zodat kinderen precies weten wat ze te wachten staat. Op dit moment verkoop ik m’n tekeningen om de inrichting van een uitslaapkamer mogelijk te maken. Daar is zo’n € 1.500,00 tot € 2.000,00 mee gemoeid, maar dan is de kamer zo ingericht dat er een huiselijke sfeer heerst.”


Bakker tekent altijd van een oude foto, een krantenknipsel of een ansichtkaart. Er zijn vier thema’s die hij voor zijn tekeningen Gebruikt: ‘In en om de haven van Harderwijk’, ‘De watersnood in Harderwijk’, ‘In en om de boerderij’ en ‘In en om kasteel Staverden’. Van alle tekeningen maakt Bakker ook ansichtkaarten. Om de tekeningen en kaarten te kunnen verkopen bedenkt hij allerlei acties. Als het mooi weer is, staat de tekenaar bij kasteel Staverden om zijn werk te verkopen. Tevens kunnen bezoekers hier voor € 1,00 raden hoelang Bakker met een bepaalde tekening bezig is geweest. Degene die het beste antwoord geeft, wint een ingelijste tekening. Ook tekent hij soms gebouwen en sluit een dealtje met de eigenaar. “Ik heb een keer het pand van een bakker getekend, die heeft de tekening in de etalage gehangen met de mogelijkheid voor € 1,00 te raden hoelang ik hiermee bezig was geweest. Dat heeft flink wat geld opgeleverd.” Bakker heeft ook een mobiel winkeltje, een grote koffer waarin allerlei ansichtkaarten zitten. Daarmee gaat hij dan langs bejaarden- en verzorgingstehuizen om lezingen te geven en vervolgens verkoopt hij kaarten.


Oude gebouwen tekent Bakker het meest, maar hij heeft zich ook een keer gewaagd aan een nieuw gebouw. “Dat vond ik gewoon een heel mooi gebouw. Ik ben het gaan tekenen en de eigenaar, toevallig ook een ‘Henk’, was laaiend enthousiast. Die heeft de tekening een hele tijd in zijn winkel gehangen.” De meeste tekeningen maakt hij op A3-formaat.

(BRON:Uitgeverij Gelderland 0413)

Tekenaar Henk Bakker verkoopt eigen ansichtkaarten voor zieke kinderen

De bekende potloodtekenaar Henk Bakker start een nieuwe actie om geld in te zamelen voor het project, ‘Angst verminderen bij kinderen’. Ditmaal gaat hij hoogstpersoonlijk huis-aan-huis nieuwe setjes verkopen van zijn zelfgetekende ansichtkaarten. Bakker is ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Deze stichting ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis St Jansdal. De Harderwijkse tekenaar, die tegenwoordig in Ermelo woonachtig is, bracht voor hetzelfde project in het verleden al vaker succesvol geld bijeen. “Ik ben in 2006 gestart met een inzamelingsactie voor de kinderchemokamer. Daarna volgde een actie voor laptops met webcams. Met de laatste actie waarvoor ik geld inzamelde konden voorlichtingsfilms worden gemaakt voor de kinder- en tienerafdeling van het ziekenhuis.”


De 74 jarige tekenaar glimlacht als hij terugdenkt aan de kinderen, waarvoor hij het allemaal doet. “Je zou hun gezichtjes eens moeten zien, door eens stiekem om de hoek te kijken. Allemaal jongens en meisjes die vanuit hun bed met de laptops contact hebben met hun vriendjes en de grootste lol hebben. Kijk; daar doe ik het voor!” Bakker brengt niet alleen geld bijeen voor het goede doel, maar is ook een graag geziene gast in vooral bejaardencentra en verzorgingstehuizen. “Daar geeft ik dan lezinkjes en zo”, legt Bakker uit. Maar altijd ook neemt hij een display mee met ansichtkaarten van zijn potloodtekeningen, die bij zijn toehoorders gretig aftrek vinden. Wie benieuwd is naar zijn werk, kan ook terecht in de Brasserie van Kasteel Staverden, waar zijn tekeningen zijn te zien in een doorlopende tentoonstelling. Ansichtkaarten van zijn tekeningen zijn onder andere te koop bij boekhandel Plantage Hartman, Multicopy, drogisterij Boeve en KreaWood in Harderwijk en bij de Spar Van Drie supermarkt en bloembinderij Rosefeld in Hierden.


Dit jaar koos Henk Bakker ervoor om geld bijeen te brengen voor een kindvriendelijke aankleding van de zogeheten uitslaapkamer van de kinderafdeling. De verwachte kosten hiervoor liggen ergens tussen de € 1500,00 à € 2000,00. “Ik wil het geld bijeenbrengen door setjes van mijn zelfgetekende ansichtkaarten te verkopen. De setjes bevatten elk zes ansichtkaarten in twee uitvoeringen: als gewone ansichtkaarten én als ansichtkaarten met daarop de tekst ‘Groeten uit Harderwijk’. Beide met tekeningen met als thema ‘In en om de haven van Harderwijk’. De setjes zijn ook leuk om cadeau te doen. Ze kosten per stuk € 5,00. Een vriendenprijsje voor een goed doel, nietwaar?!”

(BRON: Harry Schipper - Het Kontakt 0313)

Henk Bakker tekent Slaaphof voor goede doel

OGB DesignHenk Bakker is bekend als historisch tekenaar. Met zijn pet en markante snor heeft menigeen hem wel eens aan het werk gezien. In het verleden tekende hij menig historisch tafereel in Harderwijk. Die tekeningen verkoopt hij in allerlei vormen. De opbrengst gaat altijd naar het project ‘Angstvermindering bij Kinderen’ van het ziekenhuis St Jansdal. Henk heeft al veel voor elkaar gekregen voor de kinderen in het ziekenhuis. De drive die Bakker heeft om te tekenen voor het goede doel heeft hem nu op een ander project gezet. Hoewel we hem kennen van historische tekeningen heeft hij onlangs het nieuwe pand van Slaaphof aan de Deventerweg op papier gezet. Een nieuwe stap voor hem, en Henk zou Henk niet zijn als hij niet iets heeft bedacht om geld te genereren. Het pand van Slaaphof is het eerste in een nieuwe serie werken die hij ‘verkoopt’ aan het bedrijfsleven. “Hiermee wil ik ook weer de kinderen in het St Jansdal helpen”, zegt Bakker. Henk van ‘t Hof, eigenaar van Slaaphof, steunt het initiatief graag. “Als bedrijf willen graag iets doen voor de maatschappij. Het doel waar Henk aan werkt past daar heel goed bij”. Het werk werd onlangs overhandigd en hangt in de zaak van Slaaphof aan de Deventerweg.

(BRON: 0313 Harderwijker Courant | Foto: Erwin Winkelman)

2012

Zeebeer maakt einde aan aktie ''Voorlichtingsfilms''

Mede dankzij de sponsoren en de diverse verkooppunten van mijn ansichtkaarten, en het enthousiasme van zij die hebben meegedaan aan de aktie Zeebeer, kunnen we met heel veel plezier terugblikken op een succesvol 2012. Want, de laatste films van de serie voorlichtingsfilms kunnen aangeschaft worden. Deze films moeten de kinderen voorbereiden op hun bezoek aan het bezoek aan het St Jansdalziekenhuis, zodat ze weten wat te verwachten.

Ik wens iedereen die het project " Angst verminderen bij kinderen " een warm hart toedragen, ook een warm hart voor 2013. Alleen zou ik het nooit gekunt hebben. Bedankt.

Tekenaar Henk Bakker

Ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St. Jansdal

Expositie van Potloodtekeningen en ansichtkaarten „Rond het Kasteel Staverden”

Op 24 november 2012 exposeert tekenaar Henk Bakker van 12.00 tot 16.00 uur een twaalftal exclusieve potloodtekeningen. De expositie wordt gehouden in de Brasserie te Staverden aan de Uddelermeerweg 2 in Staverden. Van deze mooie tekeningen zijn ansichtkaarten gemaakt welke tijdens de expositie in de Brasserie te koop zijn. Tevens zijn zij doorlopend te koop in het bezoekerscentrum van het Geldersch Landschap.

Bezoek aan de Kinder/Tienerafdeling van het Ziekenhuis
   St. Jansdal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de actie "Laptop/Webcam" met succes heb afgesloten. Heel veel reacties heb ik daarover ontvangen. Berichten via de mail, en persoonlijke gesprekjes zomaar op straat. Een van de reacties was van een oma. Zei vertelde me dat haar kleinzoon in het ziekenhuis lag, en dat hij zo vreselijk veel plezier had van zijn laptop. Als ze op bezoek kwam dan vertelde hij dat hij met zijn vrienden en klasgenoten kon communiceren, en het was een heerlijk tijdverdrijf. Ik besloot daarop zelf eens op bezoek te gaan, om met eigen ogen te kunnen zien, hoe de laptops door de kinderen gebruikt worden. Na een gesprekje met het hoofd van de afdeling Irma Plas was het zover, ik ging op bezoek. Al heel snel werd duidelijk hoe fijn de kinderen het vinden om de beschikking te hebben over een laptop. Ze lieten me graag zien, wat ze er allemaal mee kunnen doen, en vooral dat ze met iedereen in contact staan vinden ze geweldig. Als je al die reacties hoort, nou, daar wordt je wel heel blij van. Bij het afscheid zei een van de meisjes; Bedankt hoor! Ik was blij dat ik haar kon vertellen dat ik dat natuurlijk niet alleen had gedaan. Zonder het enthousiasme van de kaartverkopers, en natuurlijk de mensen die de kaarten hebben gekocht, was de actie nooit zo"n succes geworden.


Daarom wil ik langs deze weg, namens de kinderen van de Kinder/Tienerafdeling, iedereen hartelijk bedanken.

Terugblik op de Open Dag van het St. Jansdal Ziekenhuis

Het is zaterdag 17 maart 2012 om 9 uur in de morgen als ik met mijn spullen aankom bij het ziekenhuis. Ik heb een mooi plekje toegewezen gekregen, naast de hoofdingang en dus pal naast de plek waar de Burgemeesters de opening gaan uitvoeren. Dat beloofd wat te worden. Intussen had ik het Rad van Fortuin startklaar gemaakt, en de mooie prijzen keurig uitgestald. Het begon al aardig druk te worden, iedereen was in afwachting op de opening. Inmiddels waren ook mijn dochter en Constant Thange gearriveerd om mij te helpen met het Rad van Fortuin.


Na de opening begonnen we met het Rad, en gingen de lootjes vlot van de hand. De stemming zat er goed in, en dat kon ook niet anders, het waren prachtige prijzen die de mensen konden winnen. Ook aan de jeugd was gedacht, en ook zij waren blij met hun prijzen. Kortom, wij konden terugkijken op een geslaagde middag, en zeker de moeite waard om nog eens op terug te komen. We zijn tenslotte weer een stukje dichterbij ons doel gekomen, namelijk het aanschaffen van voorlichtingsfilms voor kinderen, om daarmee hun angst te verminderen. Om dit mogelijk te maken, hoop ik u nog dit jaar op een aantal locaties te mogen begroeten. Binnenkort laat ik zeker van mij horen, om u te laten weten waar, en wanneer dat zal zijn. Uiteraard hoop ik weer op een grote opkomst.

Graag tot ziens, Henk Bakker

Onderwerp Rad van fortuin

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik de Botter actie met succes kon afsluiten. Zelf kijk ik er nog met veel plezier op terug. Ik kreeg ook veel te horen: Henk mocht jij weer eens iets op poten zetten voor het goede doel, vergeet dan niet het Bottertje! Ik heb daar met de achterban over gesproken en we kwamen op het idee om een Rad van Fortuin te maken, en deze in te zetten bij diverse activiteiten.


Maar u begrijpt wel dat daar prijzen voor moeten komen en die komen niet zomaar uit de lucht vallen en zeker geen Bottertjes.Maar ik ben wederom aan de slag gegaan en heb 35 sponsoren gevonden waaronder ook weer de sponsoren van de afgelopen Botter Actie. Allemaal waren ze enthousiast en bereid hun inzet en prijzen beschikbaar te stellen. Ook zij gaan er vanuit, net als ik, dat het zeker een Fortuin moet opleveren.


Prachtige prijzen zijn er te winnen. En om de mensen van het Bottertje gerust te stellen ook deze zit in de prijzenpot. Verder zijn er o.a. ook cadeaubonnen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren, denk aan boekenbonnen, slagers, bakkers en visbonnen. Het is te veel om op te noemen. Natuurlijk worden ook de kinderen niet vergeten. Ook voor hen zijn er leuke presentjes. Het zou geweldig zijn als u Zaterdag 17 Maart 2012 in St. Jansdal Ziekenhuis aanwezig zult zijn. Daar zal voor het eerst het Rad van Fortuin gaan draaien. De opbrengst komt geheel ten goede voor de Actie Voorlichtingsfilms voor de kinderen van de kinder/tiener afdeling van het Ziekenhuis. Ook zij rekenen op uw komst!

• De 10.000ste ansichtkaart

Ja, u leest het goed, 10.000 kaarten verkopen in 4 jaar tijd, dat doe je niet zomaar. Samen met de verkooppunten in Harderwijk, Hierden, Ermelo en Staverden zijn we daar toch maar mooi in geslaagd. Zelf ben ik er nog steeds verbaasd over, zoveel kaarten! Ik kan wel zeggen dat ik daar best wel trots op ben. Ook is het leuk om te weten dat jou tekeningen op ansichtkaarten de hele wereld overvliegen en met heel veel plezier ontvangen worden.


De reacties zijn heel bijzonder. Vooral families in Canada, Australië enz. die jaren geleden vertrokken zijn uit Harderwijk en omgeving, zien zo’n kaart als een mooie herinnering. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot ruim 100 kaarten. Deze zijn ook te zien op deze website. En dat allemaal voor de kinderen van het St. Jansdal Ziekenhuis. Dat bewijzen wel de afgelopen acties die met succes afgerond zijn. Denk bijvoorbeeld aan de actie om laptops aan te schaffen. Wat een plezier beleven de kinderen hieraan.


Een mooi verhaal is van een oma die haar kleinzoon bezoekt in het ziekenhuis. Zij ziet hem communiceren met zijn vrienden en hoeveel plezier hij daarmee heeft. Als je die verhalen hoort, dan weet je waar je het voor doet. Ik hoop dan ook dat het jaar 2012 net zo mag worden als de voorgaande jaren. Want op die manier kunnen we de actie Voorlichtingsfilms voor kinderen ook weer succesvol afsluiten. Deze films zijn erg belangrijk en het zou fijn zijn als ze snel aangeschaft kunnen worden. Meer dan de helft van het benodigde bedrag is inmiddels bijeengebracht, dus we zijn op de goede weg.


Zelf sta ik 17 maart 2012 met mijn kaartenwinkeltje in het St. Jansdal Ziekenhuis. Dit ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw. Ik zou het ontzettend leuk vinden als u die dag mijn winkeltje komt bezoeken.

Niet alleen ik, maar ook de kinderen rekenen op u!

Expositie Henk Bakker in de Brasserie van Kasteel Staverden

Het ziet er een beetje somber en grijs uit als we zaterdagmiddag 21 januari 2012 uit de auto stapten. Wij gaan op weg naar Kasteel Staverden om daar naar de mini-expositie van onze vader en opa te gaan bekijken. We hebben natuurlijk al wat gezien en er veel over gehoord, maar het is toch leuk om dat alles bij elkaar te kunnen zien. Het onderwerp is natuurlijk al mooi,want wat is het toch een plaatje als je zo aan komt rijden. En daar gingen we, op naar de Brasserie.


OGB DesignDaar brandde al een gezellige vuurhaard en ook de ontvangst was warm. Toen we de ruimte inliepen waar de expositie te zien was, werden we, tot onze verrassing, ook nog door twee enthousiaste heren op de film gezet. Ik begreep dat er een soort promotie-film gemaakt werd over het landgoed, wat later ook te zien zal zijn op de lokale zender van Harderwijk (HK13TV). Heel leuk dat ze ook onze vader met zijn werk in die film willen betrekken. De expositie zelf is erg mooi geworden. Heel leuk om alles wat Landgoed Staverden zo uniek maakt, zo bij elkaar te zien hangen.Denk aan het Kasteel, het koetshuis en het kerkje. Wij waren stiekem best wel een beetje trots op onze vader want, hoe mooi een onderwerp ook is, het moet er toch ook maar zo uitkomen. Dus, mocht u zin hebben in een wandeling in een prachtige omgeving, met als afsluiting een kopje koffie in een warme en sfeervolle gelegenheid, dan moet u zeker naar de Brasserie van Staverden. Kunt u meteen even kijken naar die prachtige tekeningen.

Trekking: Het tuinhuis en brasserie Staverden

Bij het controleren van de honderden ingevulde formulieren, is gebleken dat er één winnaar is uitgekomen, met het juiste ingevulde getal van 46.5 uur. De gelukkige is geworden: Bonny Ytsma uit Apeldoorn.


Het is leuk te vermelden dat de ingevulde getallen wel eens voor een afwijking zorgen op het juist ingevulde van 46.5 uur. Was er één laagste getal dat één van de deelnemers wist vast te leggen, namelijk 3 uur. Was er ook iemand die het hoogst aantal uren wist in te vullen namelijk 1830 uren. Al met al was het ontzettend leuk u ontmoet te hebben, en wil graag iedereen die heeft mee gedaan aan deze Actie ontzettend bedanken voor jullie bijdragen aan het project "Angst verminderen bij kinderen" van het St.Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk. Misschien tot de volgende aktie.


Groetjes Tekenaar Henk Bakker (0912)

Samenwerking Bakkers

Veel reacties mocht ik ontvangen via deze website, als op straat, van zij die hadden gelezen in de Harderwijker Courant: Samen werking Bakkers. Ergens wist men wel, dat één van de Bakkers niet anders kon zijn dan tekenaar Henk Bakker die zich al jaren inzet voor de kinderen van de Kinder/ Tienerafdeling van het ziekenhuis. Maar wie is dan die andere bakker. Ik zelf had nooit gedacht om eens met een echte bakker te gaan samen werken. Maar wat ben ik blij, dat het geheel onverwachts toch gaat gebeuren en wel 1 oktober 2012.


OGB DesignEn dan komt al gouw de vraag hoe komt zo iets tot stand. Ik ga het vertellen: Het is ongeveer 2 maanden geleden dat ik al wandelend vanaf de Vismarkt de Kleine Marktstraat in wandel. Al gauw ben ik bij de Ouderwetse Bakkerij waar een tiental mensen het pand staan te fotograferen. Al gauw kom je in gesprek met mensen en zeggen hoe mooi dat pand eigenlijk wel is. Op eens moest ik eraan denken dat ik eigenlijk als tekenaar nooit aan gedacht heb om zo’n prachtig pand te tekenen. En of het zo wezen moet komt Rien de eigenaar van de Ouderwetse Bakkerij uit de bakkerij en zegt mij toe om zijn pand te tekenen. We komen tot een leuk gesprek en zeg dat ik met de tekening wel leuke ideeën heb. Ik leg hem uit, dat het ontzettend mooi zal zijn als de tekening tot 31 december bij jou in de etalage zou mogen staan. En dat iedereen mag raden voor 1 euro hoeveel uren ik aan de tekening heb gewerkt. En dat de winnaar de tekening zijn eigendom mag noemen. En uiteraard gaat de opbrengst naar de actie: Voorlichtingsfilms voor de kinderen, dat ze zich kunnen voorbereiden op hun bezoek aan St. Jansdal ziekenhuis.


OGB DesignWaarop Rien zegt: ik vind dat helemaal geweldig! maar hoe zou jij het vinden als de Ouderwetse bakkerij vanaf 1 oktober tot 31 december iedere week vijf Zeeberen doneert. Je weet wel dat de Zeebeer is vernoemt naar de Harderwijkse Zeeweringen. En deze is voorzien van meer granen cake-koek-brood, boordevol vitaminen en mineralen. Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel en walnoten en suiker. Dit ambachtelijk gebakken brood is een huisspecialiteit van de Ouderwetse bakkerij. Het heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers. En hoe kom je dan in aanmerking van zo’n heerlijke Zeebeer. Op deze website op de pagina ansichtkaarten staan plus-minus honderd tekeningen die voorzien zijn van een nummer en titel. Voorbeeld: No. 001 Harderwijker Vispoort wat u moet opzoeken is de titel van no. 47. Iedereen kan meedoen. Formulieren kunt u Gratis afhalen bij de Ouderwetse bakkerij.


Inmiddels is er van de tekening een ansichtkaart gemaakt. Deze is verkrijgbaar bij de verkoop punten die ik op mijn site heb staan. Wij hopen dat er heel veel formulieren worden ingevuld. En dat we het jaar kunnen afsluiten met de Actie voorlichtingsfilms.


De kinderen rekenen op ons. Kunnen we ook weer rekenen op u?


Met vriendelijke groet tekenaar Henk Bakker en Rien de Vries van de Ouderwetse Bakkerij

• Gewonnen: Tekening van de Ouderwetse Bakkerij


OGB DESIGNTekenaar Henk Bakker zet zich al jaren in voor het goede doel. Het goede doel van Henk zijn de kinderen in het St. Jansdal. Voor het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ heeft hij bijvoorbeeld al laptops bij elkaar weten te krijgen, met webcams en al en erbij. Dat doet hij door zijn tekeningen in te zetten voor het goede doel. Hij verkoopt ansichtkaarten van zijn kaarten, reproducties van zijn tekeningen en organiseert regelmatig allerlei leuke acties. Ook de afgelopen maanden was hij weer bezig voor dit goede doel. Henk zette zich in voor een aantal voorlichtingsfilms. Dit keer samen met de Ouderwetse Bakkerij. Op verzoek maakte Henk een tekening van de Ouderwetse Bakkerij. De tekening is de afgelopen maanden tentoongesteld in de etalage van de bakkerij, Actie Zeebeer genoemd. Iedereen die mee wilde doen, moest een euro betalen en mocht raden naar het aantal uren dat Henk Bakker aan de tekening heeft besteed. Daarnaast doneerde de bakkerij wekelijks vijf zeeberen die gewonnen konden worden. Uiteindelijk was het Jaap de Rijk uit Harderwijk die de tekening van Henk mee naar huis mocht nemen. Hij raadde dat Henk 34 uur aan de tekening heeft gewerkt en dat klopte. De Rijk was zeer verbaasd toen hij het telefoontje van Henk kreeg. “Ik ben naar de winkel gegaan en heb daar een schatting gemaakt voor zo’n bewerkelijke tekening, dat bleek te kloppen en dat is natuurlijk erg leuk. Bovendien is het een zeer mooi doel.”


Henk Bakker is ook blij met de voltooiing van dit project.

Uniek: 2 kansen voor één Euro


Wanneer u één Euro doneert mag u raden hoeveel uren tekenaar Henk Bakker aan aan de tekening

van de Ouderwetse Bakkerij heeft gewerkt.


• Het Doel

De opbrengst komt geheel ten goede van het project ”Angst verminderen bij kinderen” van het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk en is bestemd voor de kinder/tienerafdeling. Van het geld zal een serie voorlichtingsfilms worden aangeschaft die de kinderen moet voorbereiden op hun bezoek aan het St. Jansdal Ziekenhuis zodat ze weten wat te verwachten.

De winnaar wordt beloond met deze prachtige ingelijste tekening. Deze is te zien in de etalage van de Ouderwetse Bakkerij. De winnaar mag ook een keus maken uit één van mijn tekeningen, welke te zien zijn op deze website. De bekendmaking van de winnaar is op 1 januari 2013. De naam van de winnaar zal gedurende de maand januari 2013 te vinden zijn op deze website en uiteraard op de toonbank van de bakkerij.


• Als EXTRA, 14 weken lang

De Ouderwetse Bakkerij doneert iedere week tot 31 december 2012 vijf Zeeberen. De Zeebeer, vernoemd naar de Harderwijkse zeewering, is een heerlijk meergranen cake-koek-brood, boordevol vitaminen en mineralen. Het brood is rijk aan abrikozen, amandelen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit ambachtelijk gebakken brood is een huisspecialiteit van de Ouderwetse Bakkerij. Het heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers. Hoe kun je zo’n Zeebeer winnen? Op mijn website staan ± 100 potloodtekeningen. Kijk op de pagina van de ansichtkaarten. Deze zijn voorzien van nummers. Boer en boerin is bijvoorbeeld nummer 103. Wat u moet doen is de titel van nummer 47 opzoeken. Iedere zaterdag is de trekking en de maandag daarna worden de winnaars bekend gemaakt op deze website.HOME

Archief 2020-2019-2018 | Archief 2017-2016-2015 | Archief 2014-2013-2012 | Archief 2011-2010-2009 | Archief 2008-2007-2006