OGB Design

ARCHIEF 2017 - 2016 - 2015

2017

De trekking van de tekening  “Meisjes aan de pomp” heeft plaats gevonden op 28 december 2017

Uitslag van de trekking van de tekening “ZZP’er”

Vrienden van het St Jansdal: tekenen voor zieke kinderen

Zilveren St. Jansdal speld voor Henk Bakker

Twintigduizend kaarten verkocht voor patiëntjes van St Jansdal


2016

Terug in de centrale hal van het St. Jansdal Ziekenhuis

Opening Expositie potloodtekenaar Henk Bakker in de Vischafslag Harderwijk

Het vernieuwde pand van Restaurant Johannes

Uitnodiging

Uitslag Havengezicht van Harderwijk

Henk Bakker op televisie bij TV Gelderland

Troostcadeautjes voor kinderen op SEH

De uitslag van de actie ‘’Eekhoorn’’

Hoe twee “Bakkers” elkaar na ruim een halve eeuw elkaar weer ontmoeten


2015

Unieke serie Henk Bakker ansichtkaarten & ingelijste tekeningen. (nu ook in aquarel)

Henk Bakker bij het Christelijk Hierdens Mannenkoor

Voetbaltafel voor kinder- en tienerafdeling St. Jansdal ziekenhuis

Pand FysioTotaal vereeuwigd door tekenaar Henk Bakker


2017

De trekking van de tekening  “Meisjes aan de pomp” heeft plaats gevonden op 28 december 2017

De uitslag van de trekking van de tekening  “Meisjes aan de pomp” is gevallen op nummer: 374.

Wil de winnaar contact opnemen met Henk Bakker a.u.b. Via telefoonnummer 06-10 14 50 92.

Met vriendelijke groet, Henk Bakker. (1217)

Uitslag van de trekking van de tekening “ZZP’er”

De uitslag van de trekking van de tekening “ZZP.er” is gevallen op nummer 000164.

Wil de winnaar contact opnemen met Henk Bakker. (M: 06-10 14 50 92). (0517)

Vrienden van het St Jansdal: tekenen voor zieke kinderen

De Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis St Jansdal. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen. Daar waar het ziekenhuis garant staat voor de primaire zorg, voegen de voorzieningen die door de Vrienden financieel ondersteund worden een extra dimensie toe. Hierdoor wordt het verblijf voor de patiënt aangenamer gemaakt. Want als een patiënt meer op zijn gemak is, voelt hij zich beter.


In 2005 is ziekenhuis St Jansdal gestart met het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Op zich was er al heel veel aandacht voor de kwaliteit van zorg voor kinderen. De kwaliteit van zorg was goed. Maar dat was niet genoeg. Ook goed kan altijd beter. Voor kinderen kozen wij een speciaal project met de titel: ‘Angst verminderen bij kinderen’. Het gaat in dit project niet alleen over het realiseren van faciliteiten die afleiding, herkenbaarheid en geborgenheid bewerkstelligen bij kinderen, maar ook over het aanschaffen van kindvriendelijke apparatuur.


Tevens werd een eigen kinderlogo ontwikkeld: de giraffe. Een in alle opzichten vredelievend dier. Op alle plekken waar kinderen komen voor onderzoek en behandeling moest voor het kind duidelijk worden: ‘He, hier wordt ook aan mij gedacht’. De giraffe is op vele manieren gebruikt en gemaakt: kapstokken, als ondergrond voor spelmodules, als stickers op de ramen, stoeltjes, tafeltjes, krukjes, schilderijen en ga zo maar door. Het gaat allemaal om extra’s die niet gefinancierd kunnen worden uit het reguliere budget.


De initatiefnemer

Henk Bakker is geboren in 1938 in Harderwijk en woont in Ermelo. Nadat hij zijn werkzame periode als zelfstandig ondernemer in de meubelbranche had afgesloten, maakte hij in 2006 de overstap naar beeldend kunstenaar. Op de Visserijdag stelde Henk Bakker zijn eerste potloodtekeningen van Harderwijker stadsgezichten ten toon. Om een bestemming te hebben voor zijn werk zocht Henk Bakker een goed doel en vond dit tien jaar geleden in de kinderchemokamer van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Met verkoop en veilingen van zijn tekeningen bracht Henk Bakker in 2008 het benodigde bedrag van 10.000 euro voor het ziekenhuis bijeen.


Zijn werk is, in de vorm van tekeningen en ansichtkaarten, op dit moment al op veel verkooppunten in Harderwijk te koop en maakt deel uit van de beeldvorming van historische Harderwijk. Zo zijn ze ook verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum van Staverden. Tekeningen van Henk Bakker hangen op veel verschillende locaties, van exposities op verschillende plekken in de Veluwe tot aan Znojmo in Tsjechië. Bij de opening van zijn expositie in de Vischpoort over de Watersnoodramp van 1916 is Henk Bakker benoemd tot ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St Jansdal.


Met de voortzetting van zijn “Actie 10.000” zamelt de potloodtekenaar geld in voor de kinder- en tienerafdeling van het ziekenhuis St Jansdal. Door de verkoop van ansichtkaarten van Harderwijker stadsgezichten steunt hij het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ in het ziekenhuis St Jansdal.


Om zijn verkooppunten te versterken heeft Henk een prachtige locatie, in de centrale hal van het ziekenhuis. Daar is hij het hele jaar iedere woensdag van 9:00 tot 17:00 uur te vinden in zijn ‘winkeltje’ om zijn kaarten aan de man te brengen. Inmiddels heeft hij al meer dan 20.000 (!) kaarten verkocht. Henk hoopt zich nog jaren in te zetten voor de kinderen…

(BRON: www.harderwijkmagazine.nl - 0417)

Zilveren St. Jansdal speld
voor Henk Bakker


Tijdens de bijeenkomst voor ambassadeurs en bedrijfsvrienden
werd ambassadeur Henk Bakker
in het zonnetje gezet.

Al meer dan tien jaar zet hij zich in
voor de Stichting Vrienden
van het St Jansdal.
Hij richt zich hierbij specifiek op het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Henk Bakker maakt potloodtekeningen. Met de verkoop van bijvoorbeeld ansichtkaarten en kalenders heeft hij tienduizenden euro’s bij elkaar gespaard voor de meest uiteenlopende kinderprojecten.


Iedere woensdag is hij met zijn stand te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis. Relinde Weil, voorzitter van de raad van bestuur, bedankte Henk namens het ziekenhuis. Hij ontving van haar de zilveren St Jansdal speld. (0417)Twintigduizend kaarten verkocht voor patiëntjes van St Jansdal

Zijn eerste verkocht hij eind 2006, inmiddels is hij 20.000 ansichtkaarten verder. Henk Bakker (78) begon eind 2005 met zijn tekenlessen en zet zijn kunsten in voor het goede doel.


Henk staat met zijn stand vol ansichtkaarten in de centrale hal van het St Jansdal als de redactie hem spreekt. Regelmatig worden de tekeningen even goed bekeken: "Is dat uw werk? Wat mooi", klinkt het. Een van de kijkers belooft zo terug te komen. "lk ben ambassadeur van Stichting Vrienden van het St Jansdal", vertelt Henk. De Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget vallen. Een van de projecten is 'angst verminderen bij kinderen'. “Dat begon met een kinderchemokamer die dankzij giften is gerealiseerd. Ook heeft het ziekenhuis troostcadeautjes voor de kinderen kunnen aanschaffen en op verschillende manieren wordt het verblijf in het ziekenhuis van kinderen geprobeerd aangenamer te maken", legt Henk trots uit. Sinds een jaar heeft hij zijn kraampje elke woensdag in de centrale hal van het ziekenhuis. Daar is hij tussen 09.00 en 17.00 uur te vinden. “Het loopt als een zonnetje", vindt de tekenaar. “De belangstelling is groot, ook vanuit de regio. De onderwerpen zijn ook gericht op de regio." De thema's die in Henks werk terug te vinden zijn, zijn: In en om de haven van Harderwijk, in en om de boerderij, in en om Staverden en de watersnoodramp van 1916. "En ik heb inmiddels vernomen dat veel van mijn kaarten naar Canada en Australië worden verzonden, naar geëmigreerde familie. Die schijnen de ansichtkaarten dan weer in te lijsten." Ook in Nederland heeft hij vaste afnemers. “Zo is er een dame die mij een of twee keer per jaar belt met de vraag of ik nieuw werk heb. Deze mevrouw heeft al die tekeningen ingelijst in haar trappengat hangen. Ik ben al die kopers zo dankbaar." Henk heeft 110 verschillende ansichtkaarten. (0117)

2016

Terug in de centrale hal van het St. Jansdal Ziekenhuis

Door de enthousiaste reacties en de vraag naar mijn ansichtkaarten, ingelijste tekeningen en place-mats kom ik in 2017 iedere week ‘s woensdags weer terug op bet oude vertrouwde stekkie.


En dat alles in het kader van het project „Angst verminderen bij kinderen". De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van benodigdheden voor de kinder-/tienerafdeling. Bent n in de buurt of op bezoek, kom dan gerust even binnen. Ook teken ik graag in opdracht de mooiste onderwerpen.

Tekenaar Henk Bakker. (1216)

De winnaar van de panorama tekening van  Harderwijk is gevallen

op lotnummer: 000149.

Zou de winnaar telefonisch contact met mij willen opnemen ivm de overhandiging. Bij deze: Alvast van harte gefeliciteerd! Henk Bakker. M: 06-10 14 50 92.


Opening Expositie potloodtekenaar Henk Bakker in de Vischafslag Harderwijk

De expositie "In en om de haven Harderwijk" van 1898 tot 2016 is te bezichtigen van 26 november tot en met 10 december 2016 elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is € 2,00 en kinderen gratis en de opbrengst gaat naar het project Angst verminderen bij kinderen van het St.Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk.

Het vernieuwde pand van Restaurant Johannes

Restaurant Johannes, voorheen 't Rookerijtje, is vereeuwigd op papier. Tekenaar Henk Bakker heeft de potloodtekening gemaakt in opdracht van John en Bianca Kok. De opbrengst is bestemd voor Stichting Vrienden van het St Jansdal. Het wordt gebruikt voor projecten om de angst bij kinderen in het ziekenhuis te verminderen. Daarnaast houdt Henk in november een expositie in de nieuwe Vischafslag.

John Kok is blij met de tekening: “ln eerste instantie misten we wat dingetjes, deze zijn alsnog door Henk toegevoegd. De tekening is top." Kok geeft aan dat de zaken goed gaan, sinds het restaurant weer open is. Het vorige pand brandde vorig jaar 5 mei af. “We hebben er slapeloze nachten van gehad", zegt Bianca die de tekening in ontvangst nam. “Maar nu is het een esloten hoofdstuk en we gaan vol gas vooruit. Gelukkig gaat het nu weer heel goed." (1116)

Uitnodiging

Ter gelegenheid van mijn tienjarig bestaan als tekenaar en ambassadeur van de stichting ”Vrienden van het St Jansdal Ziekenhuis”, wordt in de Vischafslag de potloodtekening expositie “In en om de haven van Harderwijk 1898-2016” door mij, Henk Bakker georganiseerd. Hierbij worden een groot aantal tekeningen en ansichtkaarten getoond.

De expositie wordt geopend door Fred Zoer, voorzitter van de stichting Vischafslag Harderwijk. Ik exposeer mijn tekeningen van 26 november tot 10 december elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur. Iedere bezoeker ontvangt een verrassing…


Locatie: Vischafslag, naast de molen “De Hoop”, Havendijk in Harderwijk.

Entree: € 2,00 voor volwassen, kinderen gratis. De opbrengt komt ten goede van het project ’Angstverminderen bij kinderen’ van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Tijdens de officiële opening wordt er een kleine veiling gehouden voor het goede doel.

Tekenaar Henk Bakker (1116)

Uitslag Havengezicht van Harderwijk

Het aantal uren wat Henk aan de tekening heeft gewerkt is: 12 uur en 31 minuten.


De winnaar is geworden: Dhr A. Prins uit Nunspeet.

Van harte gefeliciteerd namens Tekenaar Henk Bakker

OGB DesignHenk Bakker op televisie bij TV Gelderland

Harm Edens van Gelderse Koppen brengt een bezoek aan tekenaar Henk Bakker in het St Jansdal Ziekenhuis. Kijk 19 maart om 18.00 uur naar de uitzending van deze ontmoeting op Omroep Gelderland. Deze uitzending heeft betrekking op het project ’Angst verminderen bij kinderen’.


Vrienden van het St. Jansda (0316)Troostcadeautjes voor kinderen op SEH

Henk Bakker is al tien jaar de tekenaar van Harderwijk. Hij is een zeer actief ambassadeur van de Stichting Vrienden van St Jansdal. In december 2015 heeft hij ansichtkaarten (potloodtekeningen) verkocht in de centrale hal van het ziekenhuis. De opbrengst was ook nu weer voor het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ van de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Er is goed verkocht. Henk maakte een bedrag over van maar liefst € 750,00. Hiervoor zijn zogenaamde ‘troostcadeautjes’ gekocht. Kinderen die op de spoedeisende hulp van het St. Jansdal komen krijgen altijd een cadeautje. Enerzijds om af te leiden en anderzijds om hen te belonen. De cadeautjes zijn bedoeld om negatieve en/of traumatische ervaringen bij de kinderen om te buigen in iets positiefs.


Henk is momenteel bezig met het voorbereiden van een loterij.

De opbrengst daarvan komt opnieuw ten goede aan kinderprojecten in St. Jansdal. Het ziekenhuis is Henk Bakker zeer dankbaar voor al zijn activiteiten voor de Vriendenstichting. (0116)

Foto: Henk Bakker aanwezig bij de eerste uitreiking van de cadeautjes.

De uitslag van de actie ‘’Eekhoorn’’

Het aantal uren dat ik aan de tekening van de eekhoorn heeft gewerkt is 8 uur. Er waren 4 winnaars die hetzelfde getal hadden geraden. Er moest geloot worden en de winnaar is geworden Mevr. G.Doornhof uit Harderwijk.

De overige winnaars krijgen toch nog als troostprijs één afdruk van het origineel om zelf in te lijsten.

Troostprijs: Mevr. Ans Hooghordel uit Elburg, Mevr. Simon uit Harderwijk en Mevr. Korevaar uit Harderwijk.

Namens mij hartelijk gefeliciteerd! (0116)


Hoe twee “Bakkers” elkaar na ruim een halve eeuw elkaar weer ontmoeten.

Het is april 1958 als, Henk Bakker, als matroos 3 z/m (zeemilicien, dit betekent dat hij dienstplichtig was), aan boord stap van het vliegkampschip “Karel Doorman”. Zijn taak zal gaan worden, het schilderen van de Karel Doorman buitenboord, d.w.z. vanaf het dek tot aan de waterlijn. Deze prachtige job deed Henk samen met nog een twintigtal matrozen, onder leiding van de bootsman. Het was werk waar je echt op elkaar aangewezen was, en al gauw ontstond er een sterke band onderling. Henk: “Ik had ook het geluk dat ik al snel een echt maatje kreeg, iemand die je door dik en dun kon steunen. Het is toch een lange tijd die je aan boord samen doorbrengt, 18 maanden in totaal. En ook als je de wal op gaat is het leuk als je dingen samen kan ondernemen. Dat maatje was Arie Bakker uit Sliedrecht.”Met de Karel Doorman hebben ze tal van reizen gemaakt. Een daarvan was een reis naar “de West”. Ze bezochten o.a. Aruba, Curaçao en Florida. Het was een reis om nooit te vergeten. Maar dan komt toch de tijd aan dat je afscheid moet gaan nemen. Zowel van de Karel Doorman, als van je maten waar je toch 18 maanden mee gediend hebt. Henk: “Ik nam ook afscheid van mijn maatje Arie, en we spraken af om ook aan wal onze vriendschap voort te zetten. Tot 1961 zien we elkaar, zowel in Sliedrecht als in Harderwijk, waar we trouwens ontzettend leuke herinneringen aan overgehouden hebben.” En dan verliezen ze elkaar uit het oog. Henk heeft nog wel een paar pogingen gedaan om Arie te vinden, maar deze liepen helaas op niets uit. Vaak vroeg Henk zich af hoe het toch met Arie zou zijn. Vooral bij het bekijken van de oude fotoalbums kwamen de herinneringen weer boven. En dan is daar ook nog dat spreekwoord dat zegt: “Uit het oog, maar niet uit het hart”, en daar had Henk zich bij neergelegd. Tot dat…!


Henk: “Ik ben 10 jaar geleden begonnen met een cursus tekenen, en bleek dat ik daar wel talent voor had. Een jaar later zette ik dat talent in om te gaan tekenen voor een goed doel. Dat werd het project “Angst verminderen bij kinderen” voor het St. Jansdal Ziekenhuis. Tot op heden zet ik mij voor verschillende projecten in.” Zo stond Henk deze hele zomer, bijna iedere zaterdag, met een leuke actie bij het bezoekerscentrum op Staverden. Hij had een tekening gemaakt van een jongetje dat saxofoon speelt. Mensen konden raden hoeveel uur deze potloodtekenaar aan deze tekening had gewerkt. Henk: “Zo raakte ik dus met heel veel enthousiaste mensen in gesprek, waaronder een echtpaar uit Sliedrecht. Ik vertelde hen het verhaal van mijn tijd op de Karel Doorman, en over mijn maatje Arie Bakker die ik helaas uit het oog was verloren. De goeie man kijkt mij aan en zegt: “U zult het misschien niet geloven, maar ik ben een neef van uw maatje Arie. Ik moet oom tegen hem zeggen!” Ik wist niet wat ik hoorde, en ik heb het denk ik wel 10 keer gevraagd. Is het echt waar? ”Zij zouden nog een weekje vakantie vieren op de Veluwe, maar beloofden Henk om bij thuiskomst meteen het telefoonnummer door te geven.


Even Bellen

Op een dag in september zit Henk heerlijk te tekenen als de telefoon gaat. Henk: “Ik neem op en zeg mijn naam, hoor ik gelijk: Spreek ik met matroos 3 z/m Henk Bakker, die van 1958 tot 1960 op de Karel Doorman heeft gezeten? Jazeker, en dan ben jij vast matroos Arie Bakker!” U zult begrijpen dat het geen kort gesprekje was. Bijna anderhalf uur later hadden ze de afspraak gemaakt dat Arie en zijn vrouw eerst bij Henk thuis zouden komen. Dat is inmiddels gebeurd, en ze zijn ook al in Hardingsveld-Giessendam geweest, want daar woont Arie nu. Henk: “Het waren leuke, bijzondere ontmoetingen waarbij vele herinneringen weer zijn opgehaald. We bellen elkaar nu geregeld, en dat is iedere keer weer heel gezellig. Wel hebben Arie en ik beloofd, en onze vrouwen zijn daar getuigen van, dat we elkaar de komende 54 jaar niet meer uit het oog zullen verliezen.”

2015

Unieke serie Henk Bakker ansichtkaarten & ingelijste tekeningen. (nu ook in aquarel)

Ik ben niet alleen tekenaar maar ook ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St. Jansdal.

Ik maak tekeningen en ansichtkaarten en verkoop deze, waarbij de opbrengst ten goede komt van het project ”Angst verminderen bij kinderen” van het St. Jansdalziekenhuis te Harderwijk.


Ik sta met mijn kaartenwinkel in de centrale hal van het St. Jansdal Ziekenhuis op 9, 16, 23, 28, 29, 30 en 31 december 2015. De opbrengst is deze keer voor de aanschaf van cadeautjes voor kinderen die bij de spoedeisende hulp komen. (1215)


Henk Bakker bij het Christelijk Hierdens Mannenkoor

Voorafgaand aan de repetitie van het Christelijk Hierdens Mannenkoor kwam potloodtekenaar Henk Bakker naar Hierden. Bakker kwam niet met lege handen, hij overhandigde een tekening aan voorzitter Jan Bonestroo.


Op de tekening zijn de volgende items te zien:

  • de kerk van Hierden, de repetitie plaats van het CHM,
  • een stuk bladmuziek met erboven de tekst Sanctus, de jubileum CD van het CHM,
  • het logo van het CHM
  • en de tekst “Aangeboden door Henk Bakker, ter herinnering aan uw 35 jarig jubileum”.


Maar Henk Bakker zou Henk Bakker niet zijn als er niet nog iets achteraan kwam. Ieder lid kan een kleinere versie van deze tekening bestellen met daarin zijn eigen naam. De netto opbrengst daarvan gaat naar de kinderafdeling van het St. Jansdal in Harderwijk. (0915)

Voetbaltafel voor kinder- en tienerafdeling

Henk Bakker is ambassadeur van de Stichting Vrienden van Het St.Jansdal. Met de verkoop van zijn tekeningen haalt Henk veel geld op voor het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Afgelopen maand kon er een voetbaltafel aangeschaft worden voor de kinder- en tienerafdeling.


Henk Bakker en Marten Foppen, voorzitter van de Stichting Vrienden van het St Jansdal hebben de tafel samen in gebruik genomen en vervolgens overgedragen aan de leiding van de afdeling.

De medewerkers zijn enorm blij met de voetbaltafel en bedankten Henk voor al zijn inspanningen om geld in te zamelen voor het kinderproject! (0515)

Pand FysioTotaal vereeuwigd door tekenaar Henk Bakker

Tekenaar Henk Bakker is druk bezig met geld inzamelen voor het goede doel. Dit keer zijn dat isolatiekamers op de kindertienerafdeling in het St. Jansdal ziekenhuis. De afgelopen tijd heeft hij ondernemers benaderd om hun pand te tekenen. De ondernemers kunnen de tekening dan aankopen en het geld gaat naar het goede doel. Dit keer heeft hij het pand van FysioTotaal getekend. Marieke Plas, eigenaar van FysioTotaal, heeft de tekening aangekocht. “Ik had de brief van Henk gehad”, vertelt de fysiotherapeut, en had het idee om de tekening als kerstkaart te gebruiken.


In het verleden gebruikten we vaak kaarten van bijvoorbeeld Unicef maar doneren nu aan een lokaal goed doel. Dat past bij FysioTotaal, want we doen veel met goede doelen, maar willen het wel graag dichtbij houden. Zo steunen we bijvoorbeeld Wings for Life, de hardloopgroep die geld opbrengt voor het dwarslaesiefonds. Dit past er goed bij.” De tekening wordt nu als kaart gebruikt voor FysioTotaal. Marieke: “We sturen regelmatig kaarten, dat vinden we toch wat persoonlijker dan een mailtje, en gaan de tekening daar voor gebruiken.”


De tekening is te bewonderen in de hal van FysioTotaal aan de Achterste Wei 2 in Harderwijk. Natuurlijk is er ook weer een prijsvraag aan verbonden. Wie wil, kan voor een euro raden hoeveel uur Henk aan de tekening heeft gewerkt. De winnaar krijgt een afdruk van het ‘Panorama van Harderwijk’. Op 16 juni 2015 wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. (0115)

HOME

Archief 2020-2019-2018 | Archief 2017-2016-2015 | Archief 2014-2013-2012 | Archief 2011-2010-2009 | Archief 2008-2007-2006