OGB Design

ARCHIEF 2020 - 2019 - 2018

2020


2019


2018

2020

2019

2018

Uitslag prijsvraag tekening van de Vischpoort

Hoeveel uren heeft tekenaar Henk Bakker aan de tekening van "de Vischpoort" van Harderwijk gewerkt? Dat was de vraag. En de winnaar is geworden, Hr. C. Jansen uit Putten. Hij had het aantal van 28 uur goed geraden.

Proficiat! (1218)

Een geweldige spreuk

Deze spreuk kwam ik tegen in een blad.


Wie gezond is, beseft niet hoe gelukkig hij of zij is. Want als je inderdaad even pech hebt in het leven, dan wil je maar één ding: weer gezond worden. Geld is dan niet belangrijk. Laten we met zijn allen ook eens denken aan al die mensen die proberen er weer bovenop te komen.


Misschien door ze wat extra ondersteuning te geven.


Tekenaar Henk Bakker, ambassadeur St. Jansdal Ziekenhuis Harderwijk (0818)

We hebben een winnaar


Hoera.. De ZZP er in zijn prachtige lijst met passe-partout komt te hangen bij de familie Hans Hoorn uit Harderwijk.


Hans kocht zijn lot met het nummer 827.

Van harte gefeliciteerd,


Tekenaar Henk Bakker (0918)


ZZP’er heeft zijn thuis gevonden

Vier maanden heeft de actie geduurd over de loterij van de ZZP’er. Eigenlijk zou de trekking 1 Juni zijn geweest, maar ik vond de teller nog niet hoog genoeg. Namelijk 196 stuks verkochte loten. Maar gezien de belangstelling voor de ZZP’er met zijn prachtige lijst en passe-partout, geschonken door lijstenmakerij “Harderwijk” is de trekking verschoven naar 1 augustus. En dat heeft de teller weten op te voeren naar 425 stuks verkochte loten.


Ik ben ontzettend blij en trots, dat we samen met de onderstaande verkoop punten dit resultaat hebben bereikt. En dat de trotse winnaar met het lotnummer 827 nog heel lang plezier mag hebben van de door mij getekende ZZP’er.


De verkooppunten zijn:

  • Krea Wood lijstenmakerij “Harderwijk”
  • Kwekerij de Stadsweiden
  • Boekhandel De Read Express
  • Bezoekers centrum Staverden

En niet te vergeten iedere woensdag, Henk Bakker met zijn ansichtkaarten in de centrale hal van St. Jansdal Ziekenhuis. (0818)

25.000 ansichtkaarten voor goed doel


Henk Bakker steunt St. Jansdal

Tijdens de Visserijdagen in Harderwijk, een jaar of tien geleden, installeerde Henk Bakker (1938) zich met zijn kraampje in de haven. Hij hoopte zijn allereerste ansichtkaarten te kunnen verkopen voor het project 'angstvermindering bij kinderen' in het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk. “Ik had een vijftiental potloodtekeningen met als thema “In en om de haven van Harderwijk” getekend. Van iedere tekening liet ik tien kaarten vervaardigen en aldus wachtte ik enigszins gespannen de verkoop af.” De eerste nieuwsgierige bezoekers bezochten zijn kraampje en daar gingen, tot grote opluchting van Bakker de eerste kaarten van de hand. Aan het einde van de dag had hij alle 150 kaarten verkocht. “Een dag om nooit meer te vergeten.” verzuchtte Bakker en ging met een goed gevoel naar huis. Zijn winkeltje nam hij mee naar exposities, braderieën en markten. Maar hij wilde meer. Hij ging op zoek naar verkooppunten voor zijn kaarten en boekte succes. Verschillende winkels en instellingen verkochten graag zijn kaarten. Het was tenslotte voor een goed doel. Hij breidde vervolgens zijn collectie kaarten naar ruim honderd uit en mede door zijn actie kon de kinderchemokamer in St. Jansdal worden gerealiseerd. Gesterkt door dit prachtige resultaat ontplooide Bakker nieuwe acties zoals voorlichtingsfilms voor kinderen, waarbij zij op hun behandeling werden voorbereid. Verder werd een laptop met webcam gerealiseerd. zodat de kinderen vanuit hun bed met vrienden en school konden communiceren.


Eigen stekkie

Inmiddels heeft Bakker een eigen stekkie in de centrale hal van het St. Jansdal Ziekenhuis gevonden. Daar staat hij iedere woensdag om zijn kaarten te verkopen. "Ik ontmoet er veel mensen, vanuit de regio maar ook van daarbuiten.

Wanneer mensen zeggen geen kaart te willen omdat zij niets met Harderwijk hebben antwoord ik dat een kaart van de Vischpoort juist een mooie herinnering is aan Harderwijk. Van die euro kunnen 't roostcadeautjes' voor de kindertjes op de spoedeisende hulp terechtkomen, en dat helpt nogal eens”. De laatste jaren probeert Bakker het aantal verkooppunten verder uit te breiden. De laatste jaren is er veel gebeurd. Ik dank de mensen van de verkooppunten die de verkoop mogelijk maken, maar ook de gulle gevers die naast het kopen van ansichtkaarten, ook hun donatie deponeren in het kistje bij mijn stalletje. Tenslotte dank ik de regiobladen, waar ik mijn verhalen kwijt kan. Dankzij deze steun is het gelukt om 25.000 kaarten te verkopen om iets voor deze kinderen te kunnen doen. (0118)