OGB Design

HENK BAKKER OVERLEDEN OP 21 JUNI 2021

Wat fijn dat u deze site bezoekt van Henk Bakker. Jarenlang stonden hier de verhalen en foto's op van de acties die onze man, vader en opa weer bedacht had.


En stonden is verleden tijd. En dat is het ook. Want op 21 juni is Henk overleden. Hij was 82, maar hij had nog ideeën te over. Hij wilde nog zoveel.


Helaas kan dat niet meer. Wij hoeven niet meer naar braderieën, boerenmarkten of visserijdagen op zoek naar pa. Hij stond daar altijd met zijn kraampje. En ook de hal van het ziekenhuis blijft op de woensdag nu leeg. Maar mooi zijn de herinneringen, en tastbaar zijn alle tekeningen en ansichtkaarten die er nog zijn. Wij zullen hem nooit vergeten en zijn supertrots op hem ...


IN MEMORIAM HENK BAKKER

Met ontsteltenis hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze ambassadeur Henk Bakker (1938).

In 2005 startte de Vrienden het project 'Angst verminderen bij kinderen'. Tekenaar Henk Bakker uit Ermelo besloot zijn tekentalent te benutten om dit project te ondersteunen. Hij verkocht in totaliteit ruim 29.000 kaarten.


De enorme waarde die Henk heeft gebracht met zijn unieke potloodtekeningen van Harderwijker stadsgezichten, hebben ervoor gezorgd dat de vriendenstichting de afgelopen vijftien jaar tienduizenden euro's kon investeren in projecten die bijdragen aan angst verminderen bij kinderen. Voorbeelden zijn de troostcadeautjes op de spoedeisende hulp en robotdino‘s en laptops op de kinder- en tienerafdeling.


Voor de coronapandemie was hij iedere woensdag met zijn stand te vinden in de centrale hal van ons ziekenhuis om zijn tekeningen te verkopen en met velen een praatje te maken. Henk werd in 2016 in het zonnetje gezet door Relinde Weil. Om hem te bedanken namens het ziekenhuis ontving hij van haar de zilveren St. Jansdal speld.


Zijn bevlogenheid en compassie voor iedereen die te maken heeft met ziekte en ongemak, gaan wij missen.

Wij hopen hem te eren met de speciaal voor hem ingerichte vitrinekast op de eerste verdieping van het St. Jansdal, waar zijn werk kan voortbestaan.


Wij wensen de familie veel sterkte met dit grote verlies.


Namens het bestuur St. Vrienden van het St. Jansdal ziekenhuis, Esther Rozeboom, voorzitter.  

  31.000 ansichtkaarten verkocht

Archief 2020-2019-2018 | Archief 2017-2016-2015 | Archief 2014-2013-2012 | Archief 2011-2010-2009 | Archief 2008-2007-2006

HOME